HR Capital (Ейч Ар Кепитъл АД)  планира да набере близо

...
HR Capital (Ейч Ар Кепитъл АД)  планира да набере близо
Коментари Харесай

Инвестиционната компания HR Capital с IPO през декември месец

HR Capital (Ейч Ар Кепитъл АД)  възнамерява да набере близо 1.5 млн. лева с алтернатива за спомагателни близо 1 млн. лева, посредством първично обществено предложение на пазара на напредък на Българска фондова борса (БФБ) – BEAM.

Компанията ще предложи на вложителите 333 000 броя безналични, поименни, свободнопрехвърляеми акции клас " А “, при емисионна стойност на всяка акция от 4.48 лева Очаква се датата на осъществяване на IPO аукциона на борсата да бъде на 15 декември, като метода на осъществяване ще е на правилото на най-големия излишък, където при положение на по-голям интерес и презаписване, акциите ще се разпределят съразмерно сред всички вложители. В тази обстановка е планувана и по този начин наречената “greenshoe " алтернатива, в която при презаписване от над 1.5 пъти, един от акционерите ще предложи спомагателни до 220 000 съществуващи елементарни акции на същата емисионна цена на втория ден от предлагането. Водещ управител по предлагането е ИП КАРОЛ АД.

Актуалната информация по отношение на предлагането можете да следите на страниците на Карол и HR Capital, а през днешния ден (25-ти ноември) двете компании провеждат и онлайн презентация, на която вложителите ще могат да научат всички детайлности към общественото предложение.

HR Capital е капиталова компания, учредена от Христо Христов – бизнесмен, вложител и изпълнителен шеф на Дарик радио. HR Capital залага на триумфа на цифровата промяна и цифровата стопанска система – български компании и фондове, които основават иновация, технологии и основават визията за едно по-добро бъдеще. За последните 4 години, HR Capital е съумял да реализира над 3.5 пъти нарастване на вложения капитал.

Сред фирмите, в които HR Capital взе участие са водещи имена в региона на електронната търговия, телемедицината, смарт фермерство, цифровите услуги и високите технологии. Сред тях са eBag - водач в онлайн търговията на хранителни артикули, BIODIT - профилирана в създаването на биометрични системи за сигурност, Superdoc & Healee – платформи за телемедицина и онлайн запис на час при доктор, Agrigate Media - медия в региона на селското стопанство.

Инвестициите на компанията са и в 3 сполучливи фонда: Endeavor Catalyst – Фонд с над 200 вложения, среди които и 29 компании-еднорози. Eleven 2.0 - с един забележителен екзит (SMS Bump към Yotpo), и компании като Payhawk, GTMHub,  Nitropack, eBag, Econic и новият фонд – Eleven 3.0.  

По този метод се реализира диверсификация на портфолиото и минимизиране на риска.

HR Capital влага на първо място в онлайн бизнеси, които са в положение да скалират своята активност в извънредно бързо движение с помощта на опциите, които дават осведомителните технологии. Освен с вложения, HR Capital оказва помощ и с развиването на фирмите да доближат до огромни аудитории, с маркетинга и продажбите на техните артикули и услуги, с помощта на мощното й медийно наличие на пазара.

В същото време чака монетизация при влизане на задгранични вложители, които ще се възползват от преимуществата на глобализацията – инвестиция в новаторски български стартъпи.

Средствата, набрани по време на IPO-то се възнамерява да бъдат употребявани за следващи вложения в:

 - фирмите от портфолиото

 - най-хубавите новаторски компании, които екипа на компанията следи,

 - одобрени фондове, с които ще се улесни достъпа на вложителите до международни новаторски компании " еднорози “.

" Дигиталната промяна е в своето начало. Тепърва ще виждаме мощна цифровизация на промишлености като опазване на здравето, хотелиерство, логистика, селско стопанство и други Това основава неповторими благоприятни условия за новаторски компании и още по-големи за вложителите в тези новаторски компании “, разяснява създателят на HR Capital Христо Христов. " Нашата идея е че би трябвало да споделяме триумфа. Той е отговорност и желаеме да имаме колкото се може повече вложители, които да бъдат сполучливи, с помощта на това, че влагат в HR Capital и по този метод влагат в нововъведенията и цифровите технологии. В момента в HR Capital имаме еднорози в портфолиото си, с помощта на вложенията във фондове, само че това, което същински се надяваме е да имаме еднорози в портфолиото си от директни вложения. “
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР